
Gezelschap kon rauwe bruschettas, sla, live-pizzas en tiramisu meer dan apreciëren! Zelf was ik ook in mijn nopjes het te kunnen delen met zo'n fijne mensen die er blijkbaar ook zo open voor staan, en gewoon nog verder te kunnen genieten van het proces van het afwerken van de gerechten.
Er waren natuurlijk ook kadotjes, en Inti heeft de hele dag praktisch buiten gespeeld en het rauwe lekkers grotendeels aan hem laten passeren... Het is hier dan ook gelukkig lekker warm met kerst, alles baadt in het licht, en ook vandaag weer geen regen.
Hard bedankt, Terces en Orchid (van Café Gratitude) voor de heerlijke receptjes. Ik ga er hier eentje met jullie delen... een beetje aangepast, en vertaald natuurlijk.
TIRAMISU
"ik ben aanbiddend"
gebruik een glazen kom, liefst van deze afmetingen: 8 x 8 x 3 inch
cake:
1 1/3 C dadelpasta
1/2 C kokosboter
1/2 theelepel zout
2 eetlepels vanille
30 ounces amandelbloem
8 ounces koudgeprocesseerde koffie
cacaomousse:
0,20 oz Irish Moss poeder
1 1/2 C amandelmelk
1/4 C dadels/dadelpasta
1/4 C agavenectar
2 eetlepels vanille
1/8 theelepel zout
1/3 C cacao poeder
1 eetlepel lecithine
1/2 C kokosboter
"verse room":
2 1/4 kokosmelk (mengeling van vlees en water van jonge kokosnoot)
1 1/2 C geweekte cashews (8 u laten weken in water)
1/2 C agavenectar
2 eetlepels vanille
1/8 theelepel zout
2 eetlepels lecithine
2/3 C kokosboter
> cake: mix dadelpasta, kokosboter, vanille en zout met mixer of foodprocessor tot zachte pasta (indien nodig, voeg wat water toe). voeg amandelbloem toe tot alles goed gemengd is. verdeel in twee gelijke delen. vet kom in met kokosboter en vorm een effen laag op de bodem met een van de twee delen. Giet de helft vd koffie erover en laat intrekken.
> mousse: blend de Irish moss met de melk tot hij goed opgelost is en voeg dan dadels/dadelpasta, agave, vanille, zout en cacaopoeder toe en blend tot zachte massa. Giet het over de eerste laag vd cake. Zet in frigo/diepvries voor minimum een uur. De laag moet helemaal hard worden alvorens de volgende laag cake op te kunnen aanbrengen. Eens hard, breng de tweede laag cake erop aan en giet er de andere helft espresso overheen. Zet geheel terug in frigo/vriezer alvorens room erop te gieten.
> 'room': blend alle ingrediënten tot zacht romig geheel, lecithine en kokosboter op het einde, nadat de rest van de ingrediënten zich reeds heeft kunnen mixen. Giet het op de cake en zet het in frigo/diepvries voor een uur. Eens de 'room' hard, versier met cacaopoeder.
Nog een fijne kerstdag gewenst en ineens ook een fijn eindejaar. Tot snel! Sarah
No comments:
Post a Comment